Wat is een gezinshuis?

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Een gezinshuis vangt kinderen op die niet langer thuis kunnen wonen. Een gezinshuis lijkt op een normaal gezin, maar door de aanwezigheid en expertise van de gezinshuisouders kan er ook in huiselijke sferen een stukje behandeling aangeboden worden. Er zijn doorgaans 2 ouders die voor de kinderen zorgen. De kinderen in een gezinshuis hebben vaak zware, ingewikkelde problemen. Daarom krijgt 1 van de, of beide ouders betaald voor de zorg aan de kinderen. De betaalde ouder heeft altijd een passende opleiding.    Bron: Rijksoverheid.nl

Voor wie ?

Gezinshuis Vulpes Antrem richt zich op twee doelgroepen.

Kinderen in de leeftijd van 4-16 die door de kinderrechter uit huis geplaatst worden omdat zij om welke reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen. Deze kinderen dragen veelal een rugzak met negatieve ervaringen met zich mee, waardoor zij vaak hinder ondervinden in het reguliere leven op school en thuis. Deze kinderen vallen onder de jeugdwet en kunnen om die reden gebruik maken van de zorg van Gezinshuis Vulpes Antrem.

Jongeren van 16-23 jaar. Ook deze jongeren zijn uit huis geplaatst door de kinderrechter of hebben binnen het vrijwillig kader samen met hun opvoeders en/of hulpverleners besloten dat het beter voor hen is om op een andere plek verder op te groeien. Ook deze jongeren hebben vaak al veel meegemaakt en nemen dit mee in een rugzak die zij dagelijks bij zich dragen. De hinder die deze jongeren ondervinden aan hun rugzak is dusdanig groot dat zij (nog) niet in staat zijn om op zichzelf te gaan wonen. Deze jongeren vallen onder de jeugdwet of verlengde jeugdwet en kunnen om die reden gebruik maken van de zorg van Gezinshuis Vulpes Antrem.

16 +

Er zijn 2 plekken voor jongvolwassenen van 16 tot en met 23 jaar. Deze jongeren hebben bij aanvang van de hulpverlening in potentie de mogelijkheid om uit te stromen richting zelfstandig wonen. De jongeren hebben een eigen woonruimte en delen een badkamer en keuken met de andere 2 jongeren. De behandeling is erop gericht om zelfstandig te leren leven. Daarnaast wordt er vanuit de gezinshuisouders, soms met behulp van externe partijen, individuele en groepsbehandeling toegepast op de persoonlijke behandeldoelen. Wanneer de jongere in staat is om op leeftijdsadequaat wijze zelfstandig te wonen zal zij uitstromen naar een eigen woonruimte. Wanneer dit niet mogelijk is wordt er op maat gekeken wat er nodig is en op welke manier dit het beste gerealiseerd kan worden. Samen met iedere jongere wordt een behandelplan opgesteld waarin er toegewerkt wordt aan de te behalen doelen.

Wilt u graag meer informatie ontvangen over Gezinshuis Vulpes Antrem?

Neem dan contact met ons op en wij beantwoorden uw vragen zo spoedig mogelijk.


Stel een vraag

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com